Széchenyi2020

Helyi identitás és kohézió erősítése Csepreg Város és térségében

TOP-5.3.1.-16-VS1-2018-00007
2019. április 23. Széchenyi 2020
Vissza
Helyi identitás és kohézió erősítése Csepreg Város és térségében

 

A projekt tartalmának bemutatása:

A „Helyi identitás és kohézió erősítése Csepreg Város és térségében" programunkban a program tervezett futamideje alatt célunk Csepreg Városnak és térségének közösségeinek megerősítése, a közösen elért eredmények és értékeink meglétének tudatosítása, s általuk egy magasabb életminőség érzet biztosítása minden térségi lakos számára. A Csepregi Közös Hivatalhoz tartozó települések és az általuk működtetett Intézmények képviseletében a Hivatal Konzorciumi formában együttműködve a térség TOP Felhívások keretében elnyert, illetve még elbírálás alatt levő pályázatokhoz kapcsolódóan a térség egészét érintő közösségfejlesztő, tudatosító és információs programot indít a települések teljes lakosságának bevonásával. Ezen tevékenységek során a CLLD módszertan segítségével, a települések mindegyikén a projektekben érintett lakossági célcsoportokat informáljuk a közösséget érintő fejlesztésekről, véleményüket, észrevételeiket beépítjük a fenntartási tevékenységek és használati időszak munkálataiba, hogy kialakuljon a közös tulajdon és védendő érték képzete a lakosságban. A részprojekt keretében a Hungarikumok rendszeréhez igazítottan, felmérjük és katalogizáljuk a térség településenkénti meglevő közösségi tevékenységekhez kapcsolódó társadalmi-kulturális értékeit, azokat a közösség tagjai és intézményeink segítségével nyilvánossá tesszük és elérjük, hogy minden települési lakos megismerhesse és magáénak érezhesse azokat. A településekhez kötötten a nagy rendezvényeikhez kapcsolódóan, de azoktól időben és térben is elkülönülten közösségerősítő, értékrendezvényeket tartunk, melyeken a fejlesztések eredményeit, velük összefüggő hatásokat, fejlődési és közösséggyarapító területen, kívánunk a célcsoport tagjainak megfelelő tálalásban bemutatni. A Közös Hivatalhoz tartozó minden település esetén a HEP-ek és Közösségfejlesztési és településfejlesztési stratégiák kerülnek megújításra.

Csepreg város területén kialakítunk egy olyan közösségi pontot, meg levő helyiségre támaszkodva, amely működtetése az egyik részprojektünk feladata. Másik részprojekt keretein belül a közösség célcsoportjait érintő szemléletformáló események szervezése, illetve tanulmányutak szervezése történik.

 

 

 

 

Program megnevezése Helyszín  Időpont Leírás
CSEPREG
TORMÁSLIGET
Falunap Tormásliget 2019.07.20 A falunapon a hagyományos attrakciók mellett színes, új kulturális műsorok várják az érdeklődőket. A zenés, táncos műsorok mellett a legkisebbeknek izgalmas játékok kínálnak szórakozást.
TOP-5.3.1-16 Részvételi fórum Tormásliget 2019.05.30 Közösségfejlesztési részvételi fórum 
Új kezdeményezés Tormásliget 2020.06.13 Közösségfejlesztési fórumon megalkotott évenként ismétlődő új helyikezdeményezés
Közlekedésbiztonsági program I. Tormásliget 2020.08.22 Figyelemfelhívó esemény a közlekedésbiztonság elősegítése apropóján, meghívott előadókkal, kerékpáros ügyességi versenyekkel.
Falunap Tormásliget 2020.08.22 A falunapon a hagyományos attrakciók mellett színes, új kulturális műsorok várják az érdeklődőket. A zenés, táncos műsorok mellett a legkisebbeknek izgalmas játékok kínálnak szórakozást.
TOP-5.3.1-16 Részvételi fórum Tormásliget 2021.06.15 Közösségfejlesztési részvételi fórum
Falunap Tormásliget 2021.07.03 A falunapon a hagyományos attrakciók mellett színes, új kulturális műsorok várják az érdeklődőket. A zenés, táncos műsorok mellett a legkisebbeknek izgalmas játékok kínálnak szórakozást.
Közlekedésbiztonsági program II Tormásliget 2021.09.04 Figyelemfelhívó esemény a közlekedésbiztonság elősegítése apropóján, meghívott előadókkal, kerékpáros ügyességi versenyekkel.
Új kezdeményezés -Családi piknik Tormásliget 2021.09.04 Szeptember első szombat délutánján, piknikre hívta Tormásliget Község vezetősége a családokat a régi kocsma előtti füves területre. A program batyus jellegű volt.
Közlekedésbiztonsági program III Tormásliget 2022.06.18 Figyelemfelhívó esemény a közlekedésbiztonság elősegítése apropóján, meghívott előadókkal, kerékpáros ügyességi versenyekkel.
Falunap Tormásliget 2022.07.09 A falunapon a hagyományos attrakciók mellett színes, új kulturális műsorok várják az érdeklődőket. A zenés, táncos műsorok mellett a legkisebbeknek izgalmas játékok kínálnak szórakozást.

 

E-ÖNKORMÁNYZAT PORTÁLKözadatkeresőHirdetményekPanaszbejelentésKözponti Információs Felület